Utilitzem cookies de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a l'apartat Política de cookies. Més informació Acceptar
Vols treballar amb nosaltres?Requisits per accedir al carnet d'instal·lador elèctric
Cursos presencials / Formació tècnica

Curs d'ACTUALITZACIÓ de Manipulador de Gasos Fluorats

Si el teu certificat de manipulador és anterior a febrer de 2017, has de realitzar un curs d'actualització per mantenir-lo en vigor.

El nou RD 115/2017 indica en la seva disposició addicional desena que cal realitzar una formació complementària referida a les "tecnologies alternatives per substituir o reduir l'ús de gasos fluorats d'efecte hivernacle i la manera segura de manipular-los".

En el capítol III del Reial Decret 115/2017 de 17 de febrer s'estableix l'obligació de cursar formació en noves tecnologies, encara que ja es disposi del certificat corresponent, per a les activitats restringides a certificació que es duguin a terme amb els equips de refrigeració o climatització amb sistemes frigorífics (article 3, apartats 1 i 2), establint-se un termini màxim de 4 anys per obtenir aquesta certificació.  

Precisament, la manca de formació i experiència en el maneig d'aquestes tecnologies per part dels professionals certificats en aquests equips és una de les principals barreres per a la seva posada en pràctica efectiva.  

Una de les principals novetats que inclou aquest Reial Decret és la creació d'un registre públic de centres de formació i avaluació autoritzats. En tots els casos, els certificats s'han d'expedir quan els cursos formatius impartits i els centres formatius que els imparteixen siguin conforme al que disposa el Reial Decret 115/2017 de 17 de febrer.