Utilitzem cookies de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a l'apartat Política de cookies. Més informació Acceptar
INSTAL·LADOR DE GASTècnic oficial amb Carnet de Gas B TÈCNIC MANTENIMENT DE CALDERES DE GAS AJUDANT EN INSTAL·LACIONS D'AIGUA I LLUMInstal·lador acreditat per a instal·lacions de gas i calefaccióTècnics per a realitzar revisions anuals de Gas natural.Tècnic per a instal·lacions en generalFrigorista Instal·lador d'aigua, electricitat, calefacció, gas, aire condicionat.Tècnics Oficial de Primera per a la zona de Barcelona amb Carnet de Gas + APMRFrigorista amb experiència INDUSTRIAL i carnet d'instal·ladorInforme de Mercat de Treball - Observatori de les Ocupacions de BarcelonaINSTAL·LADOR AMB CARNET PROFESSIONAL D'INSTAL·LACIONS TÈRMIQUES EN EDIFICISInstal·lador amb carnet per a distribució i instal·lació de línies elèctriques de baixa tensió en locals i naus.Instal·lador de FRED INDUSTRIAL amb carnet d'instal·ladorPersonal de mantenimiento de locales y navesPeón - Mantenimiento FRIGORISTA / AJUDANT FRIGORISTAOperari electricista amb coneixements de climatització a nivell industrialOFICIAL DE MANTENIMENT Es busca un tècnic per fer revisions i avaries d'aire condicionatOperari electricista amb Coneixements de Climatització a nivell industrialTècnic de Manteniment preventiu i reparació de les centrals tèrmiques, instal·lacions de gas, gasoil i elèctriques. Es busca FRIGORISTATècnic per a canvi de comptadors d'aigua. Operari de producció i manteniment (mecànic i elèctric)Tècnic mantenidor-reparador OFERTA D'OCUPACIÓ - ajudants per treballar al costat d'Operaris (Fred) Instal·lador mantenidor frigorífic Quina validesa INTERNACIONAL té el meu certificat de professionalitat?FRIGORISTA. Tècnic mantenidor-reparador Instal·lador de gas categoria BInstal•lador de sistemes fotovoltaics d'autoconsum per a empresesInstal·lador acreditat amb carnet RITE i certificat de manipulador de gasos fluorats Tècnic Instal·lador de Sistemes de Seguretat BarcelonaTÈCNIC DE MANTENIMENT OFERTA DE FEINA FRIGORISTA OFERTA DE FEINA: LAMPISTA - ELECTRICISTALLOC D' OFICIAL DE MANTENIMENT A BUGADERIA INDUSTRIALAlumnes del curs de gas troben feina !!!Els perfils de l'oferta d'ocupacióInforme de Mercat de Treball dels Joves - Barcelona 2017 (Dades 2016)Informe del Mercat de Treball de Barcelona 2017 (Dades 2016)PUNT DE CÀRREGA PER VEHICLE ELÈCTRIC. Estem Preparats?Per què s'apunten els meus alumnes al CTE? Per Oscar GachoAveria del condensador del compressor en un aire condicionatRequisits per accedir al carnet d'instal·lador elèctric

27-07-2015

PUNT DE CÀRREGA PER VEHICLE ELÈCTRIC. Estem Preparats?

PUNT DE CÀRREGA PER VEHICLE ELÈCTRIC. Estem Preparats?
Des de l'any 2008 l'Estat espanyol tenia en procés la publicació d'una normativa que acogieralas futuribles instal·lacions per a càrrega de vehicles elèctrics.
Finalment, el passat desembre de 2014 es va publicar el Reial Decret: Reial decret 1053/2014, de 12 de desembre, pel qual s'aprova una nova Instrucció tècnica complementària (ITC) BT 52 «Instal·lacions amb fins especials. Infraestructura per a la recàrrega de vehicles elèctrics ».
En aquest Reial Decret es defineixen les condicions que han de complir les instal·lacions, qui pot realitzar les mateixes i com s'han de realitzar aquestes segons les necessitats del client final. A més, modifica les instruccions tècniques que es deriven d'aquesta publicació.

REQUERIMENTS DE L'INSTAL·LADOR AUTORITZAT:

En aquest punt cobra especial importància l'instal·lador autoritzat, ja que serà qui executarà aquestes instal·lacions i per tant qui ha de ser coneixedor de la normativa vigent. Per a l'execució en aparcaments, que serà en la majoria dels casos a excepció dels habitatges unifamiliars, s'haurà de ser instal·lador especialista amb la responsabilitat civil pertinent, l'import defineix la Generalitat de Catalunya.

Com és lògic, totes les instal·lacions hauran de ser legalitzades segons la nova classificació que estableix la modificació de l'ITC (informació ampliada en la jornada) mitjançant memòria tècnica de disseny o projecte elèctric per un tècnic autoritzat.

És probable que es derivi una ampliació de potència del que implicarà el butlletí elèctric pertinent segons les necessitats de la propietat i la gestió amb companyia.

Amb tot el comentat és evident que la instal·lació d'PUNTS DE CÀRREGA PER VEHICLE ELÈCTRIC és una oportunitat per al sector dels instal·ladors elèctrics de baixa tensió.

Espero que us hagi agradat!

Manel Gàmiz
ENERGY EFFICIENCY ENGINEER
Inkoo Engineering